Categories: اجتماعی

ما و ارتش سایبری سوریه

وب‌سایت ماهنامه‌ی شبکه آفتاب در چند ماه اخیر دو نوبت هدف حمله «ارتش سایبری سوریه» قرار گرفته است. ارتش سایبری سوریه خود را گروهی از داوطلبان طرفدار حکومت سوریه می‌خواند و عموماً رسانه‌هایی را هدف قرار می‌دهد که به زعم آنها اخبار ساختگی و خلاف واقع درباره‌ی وقایع و وضع کشور سوریه منتشر می‌کنند. بعضی از هکرهای این گروه به زبان انگلیسی کوچه‌وبازار تسلط دارند و طنزی که در پیام‌های خود به‌کار می‌برند این شائبه را ایجاد کرده جزء دیاسپورای (خارج‌نشینان) سوریه باشند. کارشناسان می‌گویند جامعه کامپیوتری سوریه (Syrian Computer Society) وب‌سایت قبلی ارتش الکترونیک سوریه را به ثبت رسانده که ریاستش زمانی برعهده‌ی بشار اسد بوده. هرچند ارتباط این دو ظاهراً فراتر از حمایت‌های ضمنی نیست، اما ارتش سایبری سوریه ارتباط مستقیم با حکومت سوریه و دستور گرفتن از دولت بشار اسد را تکذیب کرده است.

ارتش سایبری سوریه اغلب به رسانه‌های عربی و غربی و حساب‌های کاربری فعالان سیاسی و حقوق‌بشری این کشورها حمله می‌کند. کارش را از سال ۲۰۱۱ با حساب‌های کاربری باراک اوباما و نیکولا سارکوزی (رئیس‌جمهوری پیشین فرانسه) در فیسبوک شروع کرده و حالا به توئیترهای باشگاه بارسلونا هم رسیده است. در صفحه‌ای از سایت این گروه می‌توان فهرستی از آخرین هک‌هایشان را دید. کارنامه‌ای از اقدامات قابل‌توجه ارتش سایبری سوریه هم در صفحه‌ی ویکی‌پدیای این گروه قرار گرفته که فهرست طویل قربانیانش نام‌هایی چون آسوشیتدپرس، رویترز، نیویورک‌تایمز، گاردین، تایمز، فایننشال تایمز، مجله‌ی فوربز، سی‌ان‌ان، واشنگتن‌پست، هافینگتن‌پست، سایت دیده‌بان حقوق بشر و بسیاری از غول‌های اینترنتی را در خود جا داده است. آنها با هک کردن توئیتر آسوشیتدپرس پیامی مبنی بر انفجار بمب در کاخ سفید منتشر کردند که ادعا می‌کرد منجر به آسیب‌دیدگی باراک اوباما شده است. ارتش الکترونیکی سوریه برخی اسناد افشاشده که از ایمیل‌های هک‌شده، از جمله ایمیل نبیل عربی، دبیرکل اتحادیه عرب، به‌دست آمده را نیز منتشر می‌کند. این گروه مجذوب توجه رسانه‌ها شده و اخیراً فعالیت‌های خود را گسترش داده است به‌طوری که گویا حملاتش دیگر الزاماً‌ هدفمند و سیاسی نیست.

شهریور گذشته رویترز در خبری مدعی شد «ارتش سایبری سوریه در کنار ارتش سایبری ایران که مسئول برخی حملات سایبری به آمریکا (از جمله حمله به بانک‌های آمریکایی و نیز حمله به شرکت نفتی «آرامکو» عربستان ) شناخته می‌شود، می‌تواند خطرات سایبری علیه آمریکا را در واکنش به حمله نظامی این کشور به سوریه سبب شود».

تعداد زیادی از حملات این گروه از نوع defacement است که در آن ظاهر صفحاتی از وب‌سایت‌ها تغییر می‌کند و در این مورد خاص، لوگو یا پیامی از ارتش سایبری سوریه به‌جای آن قرار می‌گیرد. حملاتی که به وب‌سایت ماهنامه‌ی شبکه آفتاب شده از این دست است. البته تاکنون دسترسی به اطلاعات سایت شبکه آفتاب صورت نگرفته است. گروه فنی وب‌سایت بر این باور است این حملات را روبات خزنده‌ی اسپایدر به‌دلیل بالا رفتن ناگهانی بازدیدها صورت داده است.

شبکه آفتاب

Recent Posts

نجات‌دهندگان آسیایی

طبيعت روي کره‌ي زمين يک بار با عصر يخبندان آخر‌الزمان را تجربه کرده است. خطر…

10 ماه ago

کاش فقط خسته بودیم

«من در محیط کارم مورد استثمار قرار گرفتم.»«حقوق واقعی من پایمال می‌شود.»«سهامدار و مالک حقوق…

10 ماه ago

تقدیس یک آدمکش

آنهایی که در امریکای شمالی زندگی می‌کنند یا در اروپای غربی، یا حتی در دیگر…

11 ماه ago

دو چشم روشن بی‌قرار و دیگر هیچ

فیلم‌های اخیر کریستوفر نولان دیریابند و آخرین ساخته‌ی او، اوپنهایمر، نیز از این قاعده مستثنا…

11 ماه ago

برف در سلین آب نمی‌شود

محفوظ در یال کوهسالان به جست‌وجوی گیاهان ناشناخته بود که یکی از هم‌ولایتی‌ها را دید…

11 ماه ago

نوری زیر آوار

روز‌های پایانی دی‌ماه ۱۳۹۸. اعلام می‌شود که ارکستر سمفونیک تهران به رهبری ‌شهداد روحانی، رهبر…

11 ماه ago