درحالیکه بقیهی مردم ایران عصرهای جمعه زل زدهاند به دیوار روبهرو و زانویشان را بغل کردهاند تا ساعتها بیایند و بروند و دلگیری و اندوهشان را هم با خود ببرند، عدهی معدودی راهشان را بالاخره از پس قرنها از بقیه جدا کرده و بر عصرهای جمعه پیروز شدهاند، و حالا آنها هستند که بر این ساعتها سوارند و هیولای عصرهای جمعه را پس میرانند. از این گالری به آن گالری میروند ودر افتتاحیههای مختلف شرکت میکنند و کارناوالی خودجوش راه میاندازند. غریبهای را در یک گالری میبینی و در گالری بعدی او دیگر آشنای تو است و در آخرین گالری انگار با هم قوم و خویشاید؛ سفر کوچکی دستهجمعی داخل شهر.
امروز و فردا نمایشگاههای مهمیافتتاح میشوند. یکی از آنها نمایشگاه نقاشیهای شهره مهران در گالری اعتماد است که جمعه ۱۶ آبان شروع میشود و دربارهی داربستها و پوشش چیزها در شهر است. خودش در توضیح نمایشگاهش نوشته «هرچه زیر پوشش قرار میگیرد، تخیل مرا به پرواز در میآورد. اینجا چه چیزی پنهان شده؟ آن چیست که نباید دیده شود؟ در پس هر استتار رمزی نهفته و رازی جاری است. لابهلای چینوواچینِ زندگی روزمره، اشیایی را میبینم که در پارچههای ضخیم پیچیده شدهاند. بند و سنگ و طناب و سیم مانع میشوند که پرده کنار رود وشیئی خود را برملا کند. وضوح ممکن نیست، شفافیت مخدوش شده. گوشهی پیادهرو، کنار جاده، گرد تیرآهنها، روی سنگ و سیمان، سرتاسرِ آسمان: آنچه نباید دیده شود همهجا هست، پوشیده و خاموش، و ما استتار را میپذیریم.» این دهمین نمایشگاه انفرادی شهره مهران است. مهران فارغالتحصیل رشتهی گرافیک از دانشگاه تهران است و نقاشی را پیش آیدین آغداشلو یاد گرفته. خیابانها و آدمهای تهران برای شهره مهران جذابیت دارند و سوژهی نقاشیهای او میشوند. یکی از مجموعه نقاشیهایش دربارهی دخترهای دبیرستانی است، دیگری دربارهی نقاشیهای دیواری، و آخرینشان هم دربارهی متهمانی بود که چشمهایشان با نوار سیاه پوشانده یا کل صورتشان شطرنجی میشود.
گالری طراحان آزاد میزبان نقاشیهای محسن وزیریمقدم با عنوان «دیروز، امروز» است که جمعه ۱۶ آبان افتتاح میشود و تا ۲۱ آبان برقرار است. این نمایشگاه که گزیدهای از آثار مختلف او را در برمیگیرد از مجموعهی شخصی هنرمند گرد آمده. خود محسن وزیریمقدم هم که سالها است ساکن ایتالیا شده در این نمایشگاه حضور خواهد داشت. در سالهای اخیر تنها امکان نمایش تعداد محدودی از آثار وزیریمقدم در قالب نمایشگاه گروهی در تهران فراهم آمده بود؛ از آخرین دفعاتی که آثاری از او در نمایشگاههایی گروهی به نمایش درآمد، میتوان به نمایشگاه شصتسالگی هنرستان هنرهای زیبا در موزهی هنرهای معاصر تهران و نمایشگاه گروهی «جنگل ۴» در گالری زیرزمین دستان اشاره کرد.
عکسهای نصرالله کسرائیان را هم میتوان در گالری ماه مهر دید که آن هم روز جمعه ۱۶ آبان افتتاح میشود و تا ۲۶ آبان برقرار است. عنوان این نمایشگاه «پانوراماها» است. کسرائیان تا الان عکسهایش ازدههها سفر به نقاط مختلف ایران را در چندین مجموعه منتشرکرده. ازکتابهای تصویری مهمش «سرزمین ما ایران»، «کردهای ایران»، «ترکمنهای ایران»، «بلوچستان»، «عشایر ایران»، «تهران»، «تختجمشید»، «اصفهان»، «دماوند»، «درنگ و زندگی»، «ماسوله»، «ابیانه». بهخاطر این سفرها و عکسها، به او لقب پدر عکاسی قومشناسی ایران دادهاند. کسرائیان از سال ۱۳۴۵ کار عکاسی را شروع کرده و تا امروز بیوقفه ادامه داده.
تعداد کسانی که طراحی را بیشتر از نقاشی دوست دارند اصلاً کم نیست. برای این دسته این هفته گالری افرا دیدنیهای زیادی دارد. این گالری میزبان یک نمایشگاه گروهی طراحی با عنوان «حجم خیال» است که پنجشنبه ۱۵ آبان افتتاح میشود و تا ۲۰ آبان ادامه دارد. روی دیوارهای افرا طراحیهایی از آسیه صوفی، بهار فروزش، لیلا غفاری، نفیسه موسوی، راضیه سری و رویا حاتمبیگی را خواهید دید.
در گالری والی، اسفندیار پورمقدم نمایشگاه عکسی با عنوان «رابطهی نامشترک» خواهد داشت. او از سال ۸۰ تا کنون دبیری چهار دوره مسابقهی عکس شوکا، حضور در چند نمایشگاه گروهی، و برگزاری نمایشگاههایی انفرادی را در کارنامهی خودش دارد. نمایشگاه پیشین پورمقدم باعنوان «اتاق تکنفره» دیماه پارسال درهمین گالری برپا شده بود و این پنجمین نمایشگاه انفرادی اوست. این نمایشگاه از جمعه ۱۶ آبان تا ۲۷ آبان برقرار است.
«داستان پیکان سفید» اسم نمایشگاهی از نقاشیها و طراحیهای حسین سلطانی در گالری هما است. او در این مجموعه با پیگیری سرنوشت یک پیکان از اواسط دههی پنجاه تا اواخر دههی هشتاد شیوهی زندگی مردم در این سالها را مرور کرده. سلطانی معتقد است «پیکان نمادی در پی گریز از ساخت تکمعنایی هویت است و دنیای نشانههای مختص خود را میآفریند. از این رو واقعیت خاص خود را پدید میآورد و این واقعیتی مجهول است.» این ششمین نمایشگاه انفرادی او است؛ نمایشگاه قبلیاش که دوسال پیش برپا شد «ارابهی خدایان» نام داشت. حسین سلطانی متولد ۱۳۵۷ در کرمان، و فارغالتحصیل نقاشی از دانشکدهی هنر و معماری دانشگاه آزاد در سال ۱۳۸۰ است.
افتتاحیههای روز جمعه، از جمله نمایشگاه نقاشی داوود رنجبران در گالری گلستان، نمایشگاه نقاشی مینا کتیرایی در گالری هفتثمر، نمایشگاه انفرادی چیدمان فرزانه مهری در گالری مهروا و نمایشگاه نقاشی فائز بهارلو در گالری جرجانی را هم شامل میشوند.
طبيعت روي کرهي زمين يک بار با عصر يخبندان آخرالزمان را تجربه کرده است. خطر…
«من در محیط کارم مورد استثمار قرار گرفتم.»«حقوق واقعی من پایمال میشود.»«سهامدار و مالک حقوق…
آنهایی که در امریکای شمالی زندگی میکنند یا در اروپای غربی، یا حتی در دیگر…
فیلمهای اخیر کریستوفر نولان دیریابند و آخرین ساختهی او، اوپنهایمر، نیز از این قاعده مستثنا…
محفوظ در یال کوهسالان به جستوجوی گیاهان ناشناخته بود که یکی از همولایتیها را دید…
روزهای پایانی دیماه ۱۳۹۸. اعلام میشود که ارکستر سمفونیک تهران به رهبری شهداد روحانی، رهبر…