قرار است مجسمههایی که به چهارمین دوسالانهی مجسمههای شهری راه پیدا میکنند، تا آخر سال ۱۳۹۴ در فضاهای عمومی تهران نصب شوند. فضاهای شهری مجسمههایی را هم از دوسالانهی قبلی طلب دارند. قرار بود آثار برگزیدگان آن دوسالانه در تهران نصب شود اما هنوز خبری نیست و همینطور بنا بود آثار برگزیدگان جشنوارهی ساعتهای آفتابی را هم در مکانهای عمومی ببینیم اما نمیبینیم ــ البته قولش را دادهاند. بنابراین لشکر مجسمهها در راهاند و دیر یا زود به تهران میرسند. اما هنوز خاطرهی مجسمهدزدیهای گستردهی چهارسال پیش از یاد نرفته. در عرض یک ماه بیشتر از یازده مجسمه به سرقت رفت و دزدها خیلی مجهز و با دستگاه برش و جرثقیل، مجسمهها را دزدیدند. شهرداری از بار مسئولیت شانه خالی کرد و گفت نیروی انتظامی مسئول اینچیزهای شهر است اما به مجسمهسازانی که مجسمههایشان به سرقت رفته بود گفت، هیچ عیبی ندارد، دوباره بسازید و قشنگترش را هم بسازید. رئیس پلیس تهران گفت سارقان را دستگیر خواهد کرد و دادستان تهران وعده داد پرونده را پیگیری خواهد کرد اما خبری نشد که نشد. این ماهها فعلاً خبری از سرقت مجسمه نیامده و دوسالانهی مجسمههای شهری احتمالاً با خیال راحت در بهمن ماه برگزار میشود.
«۱۰ روز با عکاسان» اسم برنامهای با موضوع عکاسی است که از ۲۱ دیماه شروع شده و تا سیام همین ماه ادامه دارد. این سومین دورهاش است و در آن هفت انجمن تخصصی عکاسی شامل انجمن عکاسان ایران، انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران، انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس، انجمن عکاسان تبلیغاتی و صنعتی ایران، انجمن عکاسان میراث فرهنگی ایران، انجمن عکاسان سینمای ایران، و انجمن عکاسان تئاتر بههمراه چند وبسایت تخصصی عکاسی حضور دارند. هم نمایشگاه عکس برپا میکنند، هم نشست تخصصی میگذارند، هم فیلم نمایش میدهند، و هم کارگاههای آموزشی دارند. قرار است برنامهی حراجی هم بهراه باشد. شعار این دوره «لطفاً با دورببین وارد شوید» است.
گالریهای تهران هم امروز و فردا به استقبال نمایشگاههای تازه میروند. امروز (پنجشنبه) در موزهی هنرهای معاصر تهران مجموعهای از آثار محمد ناصریپور از نقاشان قدیمی ایران رونمایی میشود و ۲۲ تابلوی او به نمایش درمیآید. ناصریپور مشاور هنری موزه سکلر امریکاست و در مرمت آثار هنرهای روغنی (لاکه، قلمدان و…) نقاشی روی کاغذ، جلد کتاب، مرمت آثار هنری کاغذی، عاج، چرم، چوب، پارچه، و بوم تخصص دارد. در این زمینهها تدریس هم کرده و نمایشگاههایی در ایران و چند کشور دیگر داشته. ناصریپور عضو انجمن مرمت آثار هنری امریکا است.
امروز نمایشگاه «۶۰ سال عشق نهانی» شامل آثار علیاصغر قرهباغی در نگارخانهی مینا افتتاح میشود و تا دوم بهمن برقرار است. موضوع نمایشگاه او سوارکاری و بازی چوگان است و ۹۰ تابلوی سوارکاری، اسب و بازی چوگان از قرهباغی به نمایش درمیآید. آبانماه امسال نمایشگاهی از قرهباغی ۷۴ساله برگزار شد که نقاشیهایی که در ۶۰ سال گذشته کشیده بود برای اولینبار به نمایش درآمد. قبلاً هیچوقت این آثار را جز به دوستان نزدیکش به کسی نشان نداده بود و اصلاً نگفته بود کار نقاشی میکند. غیر از نقاشی، کتابهای «کته کلویتس»، «واژگان و اصطلاحات فرهنگی»، «هنر نقد هنری»، و«تبارشناسی پستمدرنیسم» را نوشته و از سال ۱۳۷۲ تا سال ۱۳۷۸ در مجلهی «آدینه» و در سالهای ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۴ در مجلهی «گلستانه» منتقد نقاشی و مجسمهسازی بوده. میگویند بیشتر از ۵۰۰ تابلو نقاشی دارد.
فردا در گالری بوم نمایشگاه پاپآرت محمود سبزی افتتاح میشود. اسم نمایشگاه «رو به بیسو» است و شامل ۲۵ اثر پاپآرت با تکنیک اکریلیک و میکسمدیا که سبزی با تلفیق سمبلهای هنری غرب و المانهایی از شرق و با الهام از شعرهای مولانا خلقشان کرده. این چهلوپنجمین نمایشگاه انفرادی او است، نقاشی که بسیاری آثارش در گنجینهی موزهی هنرهای معاصر تهران و موزهی هنر لسآنجلس نگهدارى مىشود.
هرچه به هفتههای پایانی سال نزدیک میشویم کتابفروشیها و شهرکتابها بیشتر از تقویمها و سررسیدهای سال ۱۳۹۴ انباشته میشوند. چندسالی است که تقویمها ویترین خوبی برای آثار تجسمی شدهاند. امسال کامبیز درمبخش میخواهد مجموعهای از کارهایش را که به گفتهی خودش شامل بهترین طرحهایش است، در تقویم سال ۱۳۹۴ بگنجاند. درمبخش گفته این هدیهای به مردم است ــ البته هدیهای که باید پول داد و خرید.