هر هفته سراغ ۵ کتابفروشی در پنج نقطهی تهران میرویم و به انتخاب کتابفروشهایی از شمیران تا راستهی انقلاب و کریمخان و کتابفروشیهای بزرگ شهر جویای جدیدترین عنوانها میشویم، عنوانهایی که در پاسخ به سؤال «کتاب جدید چی دارید؟» مشتریها از کتابفروشهای شهر میشنوند:
علی اردلانی- بوک لند
× × × × ×
قربانی
کورتزیو مالاپارته
ترجمهی محمد قاضی
نشر ماهی
بعد از سالها یکی از ترجمههای درخشان محمد قاضی با شمایلی جدید به کتابفروشیها برگشته است. خردشده، تکهتکه و نابودشده، حال اروپای بعد از جنگ بدتر از اینهاست. چهچیزی ایتالیا و اروپا له کرده و بعد از جنگ با آن روبرو هستیم. جنگ؟ نه فاشیسم این چنین کرده، آیا فاشیسم مسالهای مربوط به گذشته است؟ … درباره مشخصات نقش اول این رمان باید بگویم: «شاد، غمگین و خوانخوار.»
مهدی توکلیراد- کتاب آمه
× × ×
شاه، بیبی، سرباز
ولادیمیر ناباکوف
ترجمهی رضا رضایی
نشر ثالث
ناباکوف در توصیف رمانش میگوید: «این جانور چموش از همهی رمانهایم بیخیالتر است.» اینجا با یک ناباکوف دیگر روبهرو هستید، ادای دینی به مادام بوآری یا شاید خیلی چموشتر از قهرمان زن فلوبر. یک عاشقانهی تمامعیار که تمام بنیانهای اروپای اخلاقمدار را بهزیر میکشد و با همهچیز سر جنگ دارد، اما اینجا خبری از آه و اشک نیست. ناباکوف در مقدمهی بینظیر این کتاب سنگهایش را با خواننده یکسره واکنده است.
سعید مقدم- کتابفروشی رود
× × × ×
دشت مشوش
نویسنده: علیرضا رحیمینژاد
نشر پیدایش
خبر قتلهای زنجیرهای در ایران چند روزی صفحهی حوادث روزنامهها را پر میکند و بعد فراموش میشود، اما نویسندهی این کتاب دست به بازخوانی یکی از عجیبترین و هولناکترین قتلهای سریالی در ایران زده است. او سراغ پروندهی قتلهای بیجه در پاکدشت رفته است، تاریخ پروندههایی از این دست را از روزگار اصغر قاتل تا همین سالهای اخیر بررسی کرده، سراغ جامعهشناسان و روانکاوها رفته و سیری را که به بیجه شدن میرسد بررسی کرده است. اصلیترین نکته اینجاست که کتاب در نهایت میگوید بزرگترین غفلت اعدام زودهنگام بیجه بود، اعدام او پرونده قضاییاش را مختومه کرد، اما این پرونده در تاریخ جنایتهای ایران همیشه باز میماند.
یونس پورغلام- کتابفروشی بیدگل
مقبرهدار و مرگ
مجموعه داستان
محمود حسینیزاد
نشر هرمس
× × × × ×
مجموعه داستان حاضر دو سالی است که منتشر شده، اما بهتازگی در کتابفروشی ما و چند کتابفروشی دیگر جای خودش را باز کرده و از آن دست کتابهایی است که مغفول مانده بودند. ترجمه و انتخابهای مترجم از بهترینهای ادبیات آلمانی زبان این کتاب را بدل به اثری خواندنی کرده است، در کنار نویسندههای نامآشنا داستانهایی از نویسندگانی که تا امروز اثری به فارسی از آنها نخواندهایم هم آمده است. داستانهایی که در فاصله ۱۸۵۰ تا ۱۹۴۶ نوشته شدهاند و تکتکشان خواندنی هستند.
حمیدرضا بابایی- شهرکتاب مرکزی
× × × × ×
در سایه دوشیزگان شکوفا / کومبره
رمان مصوری براساس «جستوجوی زمان از دست رفتهی» مارسل پروست
استانیسلاس برزه
تصویرگر: استفن اوئه
ترجمهی محمود گودرزی
نشر چترنگ
جلد دوم از مجموعهی اقتباس و نسخهی تصویرگریشدهی «در جستوجوی زمان ازدسترفته» به تازگی منتشر شده است. ویژگی اصلی این کتاب احتمالاً این است که غیرقابل تصویرگری شدنیترین رمان تاریخ ادبیات با تصویرگریهای جذاب منتشر شده است، نسخهای برای آنها که میخواهند بدانند مارسل پروست در این رمان هفتجلدی چه کرده است که ادبیات فرانسه برای همیشه زیر پرچمش قرار گرفته است.